Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се дължи

...
Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се дължи
Коментари Харесай

Александър Маринов: Подготвя се пренареждане на сглобката

" Има мощно повишаване на напрежението в сглобката. Отчасти това се дължи на предизборната обстановка, само че съгласно мен освен. Моето мнение е, че се приготвя пренареждане, реконструиране на сглобката и явно, че натискът е ориентиран комбинирано от Движение за права и свободи и ГЕРБ върху ПП-ДБ, дори по скоро върху Политическа партия ". Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на БНР политологът Александър Маринов. 

Той акцентира, че се разчита на късата памет на хората: " Борисов е добър манипулатор в това отношение. Той просто ползва хватки, които е ползвал и преди. Съмнявам се, че те през днешния ден ще бъдат толкоз ефикасни. Най-малкото от позиция на своите гласоподаватели той намира метод да ги стимулира. Една част несъмнено има вяра на това, което той приказва ".

От една страна ГЕРБ и Движение за права и свободи, а от друга ПП-ДБ се надпреварват кой ще бъде по-по-най, означи още той. Според него в по-дълбоките пластове има и ползи, включително ползи за приватизация или покупка на " Нефтохим ". " Има задоволително основателни подозрения, че се вършат опити за банкрутиране и приватизиране на " Булгартрансгаз " ", добави политологът. 

Относно законодателните промени и дейностите на президента, който сезира Конституционен съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България, той разяснява, че  " в случая с тази писана на коляно, урбулешката, законова корекция се нарушават базисни правила на законотворчеството. Това е следващият долнокачествен закон. Цитирам министър-председателя, който по този начин характеризира законодателната активност на болшинството в Народно събрание. Тук естествено не става дума за отбрана на ползите на " Газпром ", а за доста съществени неща - първо от позиция на нашата лична обстановка от позиция на върховенството на правото и спазването на разпоредбите на конституционализма, въпреки това става дума за нашите взаимоотношения със прилежащи страни и с сътрудници от Европейски Съюз. Тази недомислена корекция с доста огромни неясноти е уязвима по доста посоки ". 

Според Александър Маринов атаката против дерогацията и опитът да бъде изтласкан " Лукойл " може да приключи зле. Не е толкоз елементарно да се обезпечи енергийната сигурност на страната от позиция на горива, сподели Маринов. По думите му, " би трябвало да има някаква граница в заигравките с тези огромни въпроси, с политическите игри, тъй като могат да настъпят доста рискови последствия ". 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР